ΝΑΣΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ Διαιτολόγος - Διατροφολόγος

Πρόσφατα άρθρα
Στοιχεία επικοινωνίας

Πέννες με σπανάκι, άνηθο και ανθότυρο

 
Υλικά

Για 4 μερίδες

  • 1 κιλό πένες
  • 2 κιλά σπανάκι
  • 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 6 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη
  • 300 γρ ανθότυρο τριμμένο
  • 1 κ.σ γιαούρτι στραγγιστό
  • 8 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι και πιπέρι 
Μέθοδος εκτέλεσης

Βράζουμε τα μακαρόνια αφού βράσουν κρατάμε μια μικρή ποσότητα νερού. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και βάζουμε μέσα το σπανάκι και το σοτάρουμε (σε μέτρια φωτιά) προσθέτουμε τον άνηθο, τα κρεμμυδάκια και τα σοτάρουμε για 3-4′ ρίχνουμε και το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι και συνεχίζουμε για 1-2′ ακόμα. Αφού περάσουν τα 2΄προσθέτουμε το σπανάκι στα μακαρόνια  και τα ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το τυρί, το γιαούρτι, τον δυόσμο και τις 3 κ.σ. καυτό νερό από τα μακαρόνια που έχουμε κρατήσει, ανακατεύουμε καλά για να λιώσει το τυρί. Και είναι έτοιμο!

Καλή σας όρεξη!

post-img
Prev post

Πεντανόστιμοι κολοκυθοκεφτέδες φούρνου

Next post

Ψητά μανιτάρια με αυγά

post-img