- 0 Comments
- PANAGIOTA NASOY
Soft Cookies
Υλικά:
2 αυγά μεσαία
220γρ μέλι
1 πρέζα αλάτι
100γρ ελαιόλαδο
1κγ εκχύλισμα βανίλιας
300γρ αλεύρι σκληρό
½κγ μαγειρική σόδα
200γρ κουβερτούρα, χοντροκομμένη
Διαδικασία:
Ρίχνουμε σε ένα μπολ τα αυγά, το μέλι και το αλάτι και τα ανακατεύουμε με ένα σύρμα.
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε απαλά με μία μαρίζ.
Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, τη σόδα και τη κουβερτούρα και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Ρίχνουμε το μίγμα με το αλεύρι στο πρώτο μπολ και τα ανακατεύουμε καλά με μια μαρίζ.
Καλύπτουμε με μία μεμβράνη το μπολ και το αφήνουμε για 3 ώρες στο ψυγείο.
Μετά ανάβουμε το φούρνο στους 180ο C στο αέρα.
Αλείβουμε τα χέρια μας με λίγο ελαιόλαδο και πλάθουμε 14 μπαλάκια.
Τα βάζουμε στο ταψί και τα πατάμε με το πάτο ενός ποτηριού( να γίνουν λεπτά).
Ψήνουμε για 13-15 λεπτά.
Είναι έτοιμα!!!


