ΝΑΣΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ Διαιτολόγος - Διατροφολόγος

Πρόσφατα άρθρα
Στοιχεία επικοινωνίας

Μελομακάρονα

 

Υλικά:

  • 250γρ αλεύρι βρόμης
  • ¼κγ μοσχοκάρυδο
  • ¼κγ γαρίφαλο
  • ¼κγ κανέλα
  • ¼κγ baking powder
  • ¼κγ μαγειρική σόδα
  • 40γρ μέλι
  • 50γρ ελαιόλαδο
  • 100γρ χυμό πορτοκαλιού

Για το σιρόπι:

  • 150γρ μέλι
  • 150γρ νερό
  • 1 στικ κανέλας
  • Φλούδα από μισό πορτοκάλι

Διαδικασία:

  1. Για το σιρόπι, ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά όλα τα υλικά και το αφήνουμε να κρυώσει.
  2. Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα στερεά υλικά και τα ανακατεύουμε.
  3. Διαλύουμε τη σόδα με το χυμό και προσθέτουμε μαζί με το μέλι και το λάδι.
  4. Ανακατεύουμε και σχηματίζουμε μελομακάρονα.
  5. Ψήνουμε στον αέρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 οC για 20 λεπτά.
  6. Κόβουμε τα καρύδια.
  7. Ρίχνουμε τα ζεστά μελομακάρονα στο κρύο σιρόπι ή σε λιωμένη κουβερτούρα και πασπαλίζουμε με καρύδια.
post-img
Prev post

9 Διάσημες Δίαιτες

Next post

Κέικ σοκολάτας χωρίς ζάχαρη

post-img