- 0 Comments
- PANAGIOTA NASOY
Μελομακάρονα
Υλικά:
- 250γρ αλεύρι βρόμης
- ¼κγ μοσχοκάρυδο
- ¼κγ γαρίφαλο
- ¼κγ κανέλα
- ¼κγ baking powder
- ¼κγ μαγειρική σόδα
- 40γρ μέλι
- 50γρ ελαιόλαδο
- 100γρ χυμό πορτοκαλιού
Για το σιρόπι:
- 150γρ μέλι
- 150γρ νερό
- 1 στικ κανέλας
- Φλούδα από μισό πορτοκάλι
Διαδικασία:
- Για το σιρόπι, ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά όλα τα υλικά και το αφήνουμε να κρυώσει.
- Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα στερεά υλικά και τα ανακατεύουμε.
- Διαλύουμε τη σόδα με το χυμό και προσθέτουμε μαζί με το μέλι και το λάδι.
- Ανακατεύουμε και σχηματίζουμε μελομακάρονα.
- Ψήνουμε στον αέρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 οC για 20 λεπτά.
- Κόβουμε τα καρύδια.
- Ρίχνουμε τα ζεστά μελομακάρονα στο κρύο σιρόπι ή σε λιωμένη κουβερτούρα και πασπαλίζουμε με καρύδια.


