ΝΑΣΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ Διαιτολόγος - Διατροφολόγος

Πρόσφατα άρθρα
Στοιχεία επικοινωνίας

Κέικ σοκολάτας με αβοκάντο (χωρίς ζάχαρη)

 

  Υλικά:

  • 2 ώριμα αβοκάντο
  • 3 αυγά
  • 1/2 φλ. αλεύρι ολικής αλέσεως
  • 1/2 φλ. κακάο σε σκόνη (χωρίς ζάχαρη)
  • 1/4 φλ. μέλι ή σιρόπι αγαύης
  • 1/2 κ.γ. σόδα μαγειρικής
  • 1/2 κ.γ. βανίλια
  • 1/4 φλ. γάλα αμυγδάλου ή άλλο φυτικό γάλα
  • 1/4 φλ. ψιλοκομμένη μαύρη σοκολάτα (προαιρετικά)

 Διαδικασία:

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C και αλείψτε μια φόρμα με λάδι.
  2. Λιώστε το αβοκάντο με ένα πιρούνι ή χρησιμοποιήστε μπλέντερ.
  3. Στο μείγμα αβοκάντο, προσθέστε τα αυγά, το μέλι, τη βανίλια και το γάλα και ανακατέψτε.
  4. Προσθέστε το αλεύρι, το κακάο, τη σόδα και ανακατέψτε μέχρι να ενσωματωθούν καλά τα υλικά.
  5. Αν θέλετε, προσθέστε τη σοκολάτα.
  6. Ρίξτε το μείγμα στη φόρμα και ψήστε για 20-25 λεπτά, ή μέχρι να βγει καθαρή η οδοντογλυφίδα.
  7. Αφήστε το να κρυώσει και απολαύστε το.
post-img
Prev post

Μελομακάρονα Χωρίς Ζάχαρη

Next post

Προ- Προπονητικό γεύμα

post-img