Κέικ σοκολάτας με αβοκάντο (χωρίς ζάχαρη)
Υλικά:
- 2 ώριμα αβοκάντο
- 3 αυγά
- 1/2 φλ. αλεύρι ολικής αλέσεως
- 1/2 φλ. κακάο σε σκόνη (χωρίς ζάχαρη)
- 1/4 φλ. μέλι ή σιρόπι αγαύης
- 1/2 κ.γ. σόδα μαγειρικής
- 1/2 κ.γ. βανίλια
- 1/4 φλ. γάλα αμυγδάλου ή άλλο φυτικό γάλα
- 1/4 φλ. ψιλοκομμένη μαύρη σοκολάτα (προαιρετικά)
Διαδικασία:
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C και αλείψτε μια φόρμα με λάδι.
- Λιώστε το αβοκάντο με ένα πιρούνι ή χρησιμοποιήστε μπλέντερ.
- Στο μείγμα αβοκάντο, προσθέστε τα αυγά, το μέλι, τη βανίλια και το γάλα και ανακατέψτε.
- Προσθέστε το αλεύρι, το κακάο, τη σόδα και ανακατέψτε μέχρι να ενσωματωθούν καλά τα υλικά.
- Αν θέλετε, προσθέστε τη σοκολάτα.
- Ρίξτε το μείγμα στη φόρμα και ψήστε για 20-25 λεπτά, ή μέχρι να βγει καθαρή η οδοντογλυφίδα.
- Αφήστε το να κρυώσει και απολαύστε το.


